donderdag 2 oktober 2008

Dalila nu Lila

Hallo,

Even een update van de belevenissen van Lila (vroeger Dalila).

De laatste weken zijn uiteraard heel bewogen geweest en de eerste dagen was ze helemaal niet op haar gemak. De dag van aankomst heeft ze zelfs een ontsnappingspoging ondernomen door onder de draad te kruipen, gelukkig zonder succes. Haar angst toonde ze door soms te blaffen als we naar haar keken. Toen ik haar begon te negeren als ik langs haar liep, begon het beter te gaan.

Tijdens de eerste week moest ze in de ren als we niet thuis waren maar al vrij snel werd duidelijk dat ze hier niet tevreden mee was. Omdat ze loops was toen ze arriveerde en nog geneigd was te ontsnappen, heeft ze de eerste week daar toch vooral gezeten. Ondertussen heeft ze bewezen dat ze niet meer probeert te ontsnappen uit de tuin en mag ze vrij rondlopen. Ze bewaakt haar domein bij voorkeur vanop de drempel van het tuinhuis (zie foto's).

Binnen lag ze aanvankelijk aan de deur van de veranda en glipte vlug naar buiten als er iemand aan kwam. Dit begon wel te beteren na een drietal dagen. De druppeltjes van Yvette die ze kreeg vanaf maandagavond hebben zeker geholpen: je zag dat ze minder angstig begon te worden. Houvast had ze ook aan haar kussen dat ze overal volgde en mee vergroeid leek te raken. Ze ligt er op in de veranda en wanneer het 's avonds tijd wordt om naar de living te verhuizen, neem je het kussen mee en Lila volgt vanzelf.

De grote ommekeer is tijdens het vorige weekend gekomen: wandelingetjes apprecieert ze wel en na een gemiddelde van 3 lange wandelingen per dag, begon ze echt wel aanhankelijk te worden. Sindsdien gaat het steeds beter. 's Avonds doet ze niet liever dan de hele tijd op haar kussen te blijven liggen in de living. Nu wordt ook duidelijk hoe lief en aanhankelijk ze is. Hoe meer ze gestreeld wordt, hoe liever ze het heeft en ze blijft het liefst dicht bij je in de buurt. Toch kan ze zich ook alleen amuseren, getuige de buren die ze overdag zagen spelen in de tuin met een tennisbal.

We zijn er van overtuigd dat het helemaal goed gaat komen met Lila en willen iedereen bedanken die zo lang voor haar gezorgd hebben. Ze is het waard geweest!!

groetjes
Wim, Hilde, Jonas,Liam en Lila

Geen opmerkingen: